Saltear al contenido principal

IV Congrés Nacional de Privacitat APEP

 

www.congreso.apep.es

Help-Translate-Twitter-into-Catalan-Afrikaans-Ukrainian-Greek-Czech-or-Basque

#IVCongresoAPEP

 

El sector de la protecció de dades es reuneix a Barcelona per afrontar la revolució regulatòria

Amb la participació de l’AEPD, l’APDCAT, l’AVPD, el SEPD, la Comissió Europea, entre altres institucions responsables a nivell europeu, estatal i autonòmic.

La recentíssima publicació el Reglament de la UE, l’acord UE-U.S. Privacy Shield i el desenvolupament de la societat digital marquen un nou context europeu.

L’Associació entregarà els seus Premis APEP de Privacitat en una cerimònia al Palau Güell.

+

L’Associació Professional Espanyola de Privacitat (APEP) celebra el seu IV Congrés Nacional de Privacitat APEP els dies 19 i 20 de maig a Barcelona, ​​en un context d’un canvi profund en el sector. Per això, APEP congrega a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) a la tots els implicats per abordar els desafiaments a què s’enfronten professionals, autoritats i organitzacions, i la societat en el seu conjunt. No en va, n’hi ha prou tan sols d’esmentar la recentíssima publicació del Reglament de Protecció de Dades que modifica i unifica tota la regulació sobre privacitat a la Unió Europea, afectant fins i tot a organitzacions que no sent europees gestionen dades d’europeus.

A causa de l’abast de les reformes, el IV Congrés de Privacitat APEP té una gran presència institucional, per la seva responsabilitat en l’aplicació, control i sanció de la regulació. D’aquesta manera, hi participen les màximes responsables de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades i l’Agència Basca de Protecció de Dades (Datuak Babesteko Euskal Bulegoa), el supervisor europeu de Protecció de Dades, el responsable de unitat d’Internacional de Protecció de Dades de la Comissió Europea i el Consell de Transparència i Bon Govern; al costat d’experts i professionals especialitzats en privacitat i protecció de dades.

 

Nova regulació europea per a un món digital

El desenvolupament tecnològic i els nous serveis obliguen a realitzar modificacions en la legislació que assegurin la protecció del dret fonamental a la protecció de dades dels ciutadans. La pedra angular del nou horitzó per a la privacitat a Europa serà l’aplicació del Reglament Europeu de Protecció de Dades publicat al Diari Oficial de la UE el passat 4 de maig, després de la seva aprovació definitiva per part del Parlament Europeu el passat 14 d’abril. La rellevància del Reglament rau, entre altres qüestions, en què per primera vegada en la història tots els països de la UE tindran un únic marc normatiu, que a més estarà adaptat al nou entorn d’internet. Cal tenir en compte, a més, que l’economia digital globalitzada i els denominats gegants d’internet basen el seu èxit, precisament, en la gestió de dades personals.

En aquest sentit, en l’àmbit europeu, també s’està treballant per normalitzar les transferències internacionals dades entre la Unió Europea i els Estats Units sota el recent acord denominat EU-U.S. Privacy Shield. Un acord que va arribar després que el Tribunal de Justícia de la UE anul·lés l’octubre de 2015 el fins llavors vigent tractat Safe harbor. Les negociacions es van iniciar immediatament després de la decisió judicial tenint en compte el generalitzat ús de transferències internacionals de grans empreses multinacionals, en serveis com cloud computig, big data, cercadors, xarxes socials … que es van veure afectats immediatament.

Tots dos aspectes, Reglament i transferències internacionals, seran extensament tractats en el IV Congrés de Privacitat APEP, amb les aportacions de la directora de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, Mar España, màxima responsable de l’aplicació de les normatives a l’Estat Espanyol i el Cap del Sector Internacional, de la Unitat de Protecció de Dades de la Comissió Europea, Ralf Sauer. També oferiran el seu punt de vista el supervisor europeu de Protecció de Dades, les autoritats autonòmiques de protecció de dades (Autoritat Catalana de Protecció de Dades i l’Agència Vasca de Protecció de Dades) i, des de la seva experiència, expresidents de les agències, entre d’altres experts i professionals.

 

Ciberseguretat i utilització privada de dades públiques

El IV Congrés Nacional de Privacitat APEP analitzarà l’agenda de la privacitat des d’una perspectiva oberta i multidisciplinar. Per això comptarà amb les aportacions d’experts tant de l’àmbit jurídic com tècnic, sense oblidar la importància que la ciberseguretat té com un instrument indispensable per a la garantia privacitat. Amb la participació del director general del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) i el fiscal delegat de Criminalitat Informàtica de la Fiscalia Provincial de Barcelona, ​​al costat de professionals. També es realitzarà una anàlisi general de la privacitat en una economia digital i l’anàlisi dels comportaments dels ciutadans, entre d’altres temes.

Un altre dels temes candents per al sector de la privacitat és la col·laboració publicoprivada i, en concret, la reutilització de la informació pública per part de les empreses privades. Per abordar-lo es comptarà amb la participació de la presidenta del Consell de Transparència i Bon Govern, Esther Arizmendi Gutiérrez, i el subdirector general de Transparència, Javier Amorós; i el cap de l’Assessoria Jurídica de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT), Santiago Farré.

+

Premis APEP de Privacitat

En el marc del IV Congrés Nacional de Privacitat APEP, l’Associació lliurarà en una cerimònia al Palau Güell seus Premis APEP de Privacitat 2016 a diferents persones i entitats en reconeixement a la seva aportació destacada en aquest àmbit. Els guardonats són els següents: el Màster Universitari en Dret de les Telecomunicacions, Protecció de dades, Audiovisual i Societat de la Informació de la Universitat Carlos III de Madrid, en la categoria d’Institució Acadèmica; l’acció de Responsabilitat Social Corporativa d’Orange Espanya, en la categoria de compromís social; la periodista de Wolters Kluwer Almudena Vigil Hochleitner, en la categoria de comunicació; i el professor Antonio Enrique Pérez Luño, en la categoria de de Trajectòria Acadèmica. També es nomenarà Associat Honorífic a Iñaki Parent de Prada, exdirector de l’Agència Basca de Protecció de Dades, professor de la Universitat de Deusto i Soci Fundador Consultoria Dayntic Legal.

 

Participació institucional:

logos instituciones

www.congreso.apep.es

+

Organitza:

APEP - Logo FIRMA

+

Patrocinador or:

Microsoft-logo

+

Patrocinadors:

 Imprimir

 

logo-privacy-driver web

Logo ICAB

Fires

eco-Shredder

Volver arriba